Twents Ruitercentrum

Herman Diepman begon eind jaren zestig in het Lutterzand met een manage bestaande uit een buitenbak en enkele stallen. In maart 1972 nam hij samen Gerard Sprakel en Henk Helthuis de manege van Jan Olde Monnikhof op het Hulsbeek over. Ze begonnen met een rijhal en acht paarden. Ondertussen waren ze bezig met de bouw van een manege aan de Oude Almeloweg.  Burgemeester van Weerselo opende in mei 1973 de manage, die bestond uit een binnenbak en dertien stallen. 

 26 september 1972 De binnenbak van manegeruitercentrum in 't Hulsbeek

In 1980 kochten Herman en zijn vrouw Els, die de boekhouding en bar verzorgde, de compagnons uit, en vanaf dat moment was het een familiebedrijf en dat zou ook zo blijven. Er  kwamen pony’s bij en lesuren werden in de eerste jaren gegeven door Herman.  

Augustus 1974 Kinderen maken een ritje in de rijbak (Foto: Jan Kienhuis)

18 mei 1985 Els en Herman Diepman

Na enige tijd deelde hij die taak met zijn dochter Marieke en werden de lesuren uitgebreid in een divers bedrijf, want naast lessen is het ook een pension en vinden er maandelijks veel activiteiten plaats. Dagelijks heeft jong en oud hier plezier met de paarden en pony’s. 

9-11 1994 grondlegger Herman Diepman (foto: Charles ten Tendeloo Tub).

Herman realiseerde, in overleg met de betrokken partijen veel ruiterpaden. Ook was initiatiefnemer en oprichter van de carnavalsvereniging "De Deurzitters". 

Carnaval 1994 Ritmeester Willem I van de Deurzitters (foto Jan Kienhuis)

Deze vereniging bestond uit leden van de manege en heeft vijftien jaar bestaan. Hieruit blijkt dat naast paardrijden, gezelligheid een van de pijlers van het bedrijf is.   

Herman Diepman, Marieke Willemsen-Diepman met dochter Suzet, Els Diepman en de merrie Nanny voor het ruitercentrum. (Foto Charel van Tendeloo)

In 2013 vonden Herman en Els het de hoogste tijd om het stokje over te dragen aan dochter Marieke en haar echtgenoot Gerco Willemsen. Omdat het gezin Willemsen naast vader Herman en moeder Els wonen, blijven de ouders zijdelings op de hoogte wat er zoal gebeurd bij het ruitercentrum, waar de manegetak voorop staat, maar er ook ruimte voor pension, fokkerij, handel, wedstrijdsport en gezelligheid is.

Door investeringen en verbeteringen van de afgelopen twee jaar kreeg het ruitercentrum een vier sterren status, toegekend door de Federatie Nederlandse Ruitersportcentra.

Bronnen:

https://twentsruitercentrum.com

Twentsche Courant Tubantia 7-6-2014, 26-7-2017 en 19-6-2023

Google afbeeldingen

Maak jouw eigen website met JouwWeb